Suamiku Penagih Dadah

Saya ingin bercerita tentang kehidupan selepas brkahwin. Rahsiakan nama sya.

Saya brkahwin hampir 5tahun. Macam2 ijian allah beri pada saya. Mula2 kawin suami xberkerja, pemalas, penangih dadah, duit habis pada benda trlarang, xpenah tangung isteri, dalam diam suami brmsg dgn kwn2 perempuan saya.. Sya di aibkan. Raya pon suami xbelikan baju raya isteri.. 


Tapi isteri sabar lagi. Masa tu sya mngandung still suami brgantung harap pada ibu die, die malas nk keja hidup nak senang saje mintak duit ibu tuk beli benda trlarang. Lepas brsalin anak sulung suami xde duit nak bayar duot hospital. Saya jadi malu sgt2 dgn semua family sya. Sya brpantang ruma mak mentua.. Suami jenis ringan tulang tlng sya jaga anak n jaga sya, memandangkn die xberkerja...

Selepas 2tahun perkahwinan die buat perangai lagi lebihkn kawan2 n isap dadah. Anak di abaikan. Die xpenah beri duit. Masa raya pon xde duit nk beli baju raya anak n isteri.

Masuk 3tahun perkahwinan suami smakin mnjadi2 perangai die. Smakin hilang sabar si isteri. Sya di pukul di tendang semua family die bole tgok je (dasar manusia xde hati ). Saya lari rumah bawa anak lari duk jauh hilangkn diri seketika tukar no fon.. 


Selama 1tahun sya hilangkan diri xdpt dikesan.. Ibubapa saya cari saya abg saya pukul suami sya teruk. Abg sya buat report polis bagi die rasa. Die kena masuk pusat serenti slama 1tahun 3bulan. Sya dpt khabar berita abg sya bagi tau.. Mak ayah sya merayu suruh balik.. Akhirnye saya balik ruma family sya... 

Selepas suami sya di bebaskn sya mintak di ceraikan. Sya buat keputusan muktamat. Sya smbhyg taubat, mintak petunjuk dari allah.. Alhamdulilah segala kesusahan sya dulu adalah mnbuatkan saya kuat tuk terus hidup. Allah beri balasan pada bekas suami skng die susah nk dptkan keja. Family die keadaan susah kereta kena tarik dan macam2.

Allah tu maha adil.. Kita buat org anaiya hidup org kita akan kena sbijik apa kita buat pada org tu... Kifarah dunia.. Alhamdulilah allah tu maha adil dn penyanyang segala kesusahan ada lah hikmah di sebalik kejadian.
0 Komentar untuk "Suamiku Penagih Dadah "

 
Copyright © 2014 Benci GST - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info