Jangan Beli BUTTERCUP di Kedai Bakery

Musim musim perayaan ni, ramai yang mencari magerin buttercup kan, ada juga yg suka Planta, atau magerin magerin lain, tapi aku adalah pengguna tegar buttercup, hehehe, ntah kenapa, kalau dari dulu, mmg aku pakai buttercup, kalau magerin lain, rasa mcm tak kena.

Tahun ni, aku nak jugak buat kuih raya, tapi masih belum fikir, nak buat kuih apa yek, mil aku ajak buat tart nenas, hehehe, tapi xtau lah jd ke tak, susah tak nak buat tart?

Sepanjang bulan Ramadhan ni, tempahan Pavlova masih lagi berjalan seperti biasa, ramai jugak yg berminat nak mkn pavlova sewaktu bulan bulan puasa ni, tp ada jugak yg aku tak sempat nak tunaikan, sbb tak sempat. Kalau yg order last minute tu, mmg nasib nasib lah kalau dapat, pavlova ni cara buat renyah sikit, dan memakan masa yg lama.

Tadi masa aku ke kedai bakery untuk cari kotak Pavlova, aku tengok tengok lah magerin buttercup, aku ingatkan murah, sbb kalau murah, nak lah beli utk buat kuih raya, tapi sangkaan meleset, harga buttercup kt kedai bakery mahal, harga Rm5.20, itu pun dah less dia kata, kalau less takkan masih rm5.20.hurmmm.



so dalam hati aku kata, takpelah, tak payah beli sini, nak tengok kat TESCO nanti, so masa jalan jalan dalam tesco, aku nampak, BUTTER CUP Rm2.99!!! Hah gila lahhhh!!! Murah gila! Nasib x beli kt kedai bakery td, kalau tak, nangis x berlagu.
http://4.bp.blogspot.com/-w2bJbStaU-w/VY7Wmr0MmsI/AAAAAAAALvs/jgx2D8BWwqE/s1600/2015-06-27-23-16-50_deco.jpg

Memang aku selalu perasan, kedai bakery, selalunya kalau butter ke, mmg mahal, ada lah benda benda lain yg murah, tapi kalau butter, nk dibandingkan dgn pasaraya, mmg xleh lawan lah, bayangkan rm2.99 je.hmm banyak beza tu.so aku pun belilah kt Tesco, lepas ni kita kena beringat jugak, kalau musim musim raya ni, beli je butter kat pasaraya pasaraya, sbb dorg jual mmg murah dari kedai bakery. Hehehe.jgn marah ye kedai bakery.hehehe.

credit to http://www.safurara.com/
 host by @ Bencigst.blogspot.com
1 Komentar untuk "Jangan Beli BUTTERCUP di Kedai Bakery "

Alhamdulillah... tercapai hasrat kerajaan laksana gst ni.. menjadikan pengguna lebih bijak menggunakan kuasa membeli di tgn mereka..

 
Copyright © 2014 Benci GST - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info