Video: Suara Ghaib Yang Menyeramkan Di Langit Mengemparkan Saintis Barat

Fenomena suara kuat yang disyaki sebagai 'suara sangkakala dari syurga' mencuri perhatian banyak netizen.

Kesaksian didapati daripada pelbagai saksi gerai di Jerman, Ukraine, Belarus, Australia, dan Amerika Utara melalui video mereka di saluran YouTube.

Satu di antaranya adalah Aaron Traylor, dari Montana, Amerika. Lelaki tersebut memuat naik rakaman suara "menyeramkan" melalui akaun YouTube-nya dan mengaku suara tersebut mengingatkannya pada "akhir zaman" atau kiamat.

Semakan, Kimberly Wookey dari Kanada, yang memuat naik suara aneh pertama kali pada Jun 2013 lalu, mengatakan menurutnya suara tersebut berasal dari pekerjaan pembangunan sekitarnya atau sekadar suara kereta.

Selebihnya, belum ada penjelasan pasti mengenai suara-suara aneh yang seringkali dianggap sebagai "suara dari syurga" atau "suara penanda kiamat".Saintis belum mendapat jawapan yang memuaskan mengenai apa dan penyebab dari suara tersebut.

Teori sudah sempat dikumpulkan untuk memecahkan misteri suara itu, dari pergeseran plat tektonik, gempa berkekuatan kecil, perubahan teras bumi, lompatan panas matahari, alien, kemurkaan Allah, hingga meteor yang semakin hampir.

Wakil dari NASA sendiri menggambarkan suara tersebut sebagai suara yang dikeluarkan secara semula jadi oleh gelombang radio yang dipancarkan dari planet bumi.Gelombang itulah yang membentuk bunyi bermelodi.

NASA juga menambah suara yang tercipta dari gelombang itu seharusnya memang boleh terdengar dalam beberapa kawasan, tetapi manusia cenderung tidak sedar akan kewujudan suara tersebut di kawasan sekitar.

"Pelepasan radio semula jadi dari Bumi adalah nyata dan, walaupun kita sering tidak sedar akan kewujudannya, (pembebasan tersebut) selalu ada di sekitar kita," jelas wakil dari NASA.

Namun, kenyataan tersebut dikatakan masih berupa teori dan belum dibuktikan dan membiarkan banyak orang yang tidak berpuas hati akan jawapan itu untuk tetap mencari idea-idea lain yang menjelaskan lebih jauh mengenai suara itu.

Menurut laman Express, di 2015 ini, saintis sudah melakukan pecah tanah dan diyakini aktiviti mikroseismik dari gelombang panjang laut mengakibatkan Bumi bergetar dan menghasilkan bunyi seperti bisikan yang hanya boleh didengar oleh orang-orang tertentu saja.
0 Komentar untuk "Video: Suara Ghaib Yang Menyeramkan Di Langit Mengemparkan Saintis Barat"

 
Copyright © 2014 Benci GST - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info