Pekerja wanita islam diberi amaran oleh majikan kerana tutup aurat!

Seorang pekerja wanita di sebuah syarikat terletak di Petaling Jaya, Selangor meluahkan perasaannya apabila diberi amaran hanya kerana dia menutup aurat. Nadey Khairudin yang bekerja sebagai pegawai pemasaran di YSP Industries (M) Sdn. Bhd. tidak berpuas hati apabila amaran itu sepatutnya tidak berlaku di Negara Malaysia yang merupakan salah sebuah negara Islam. Baca lagi luahan beliau:

Nadey Khairudin turut berharap agar kejadian ini diviralkan walaupun tahu akibat yang akan diterimanya yang mungkin akan diberhentikan kerja. Baca kiriman Nadey di Page Sukan Star:


http://3.bp.blogspot.com/-twt3IlhzwSY/VWcluv7oZ9I/AAAAAAAASLI/hD2Nn3NMbQc/s1600/nadey.jpg

    Salam sejahtera . Saya Nadirah... sy nk mintak tolong sedikit Sukan Star Tv tolong share wall sy yg berkenaan company sy beri warning kerana sy cuba tutup aurat sy. Isunya tuck in baju dalam seluar tetapi sebangsa mereka yg pakai skirt pendek atas lutut tidak diberi sebarang warning walhal buku panduan company pon beri gambar skirt labuh smpai mana. Sy merasa tak puas hati kerana negara kite demokrasi, perlu hormat bangsa dan agama. Salah ke sy berasa malu sbb tuck in baju dan ramai menegur sy seksi. Aib tu Allah je tahu. Belum lg sy pakai niqab pergi kerja. Lg besar isunya mungkin. Sy cuma ingin meminta Sukan Star Tv share sahaja post sy.. mungkin kwn2 kita pon alami nasib yg sama, bru mereka tahu byk company kat malaysia tak hormati hak kebebasan agama. Sama seperti kes kwn kita tak boleh kerja kt klcc kerana bertudung. Isu kedua dia memberi amaran untuk tidak mencuci kaki dalam toilet, pelik apa fungsi toilet pd ysp? Lagipun air yg menitis pd lantai sy lap sehingga kering, plus ramai lg staff melayu ambil wudhuk di toilet tetapi tidak pernah jd isu. Mungkin dengan satu kesalahan, mereka terus mencari kesalahan seterusnya yg tidak munasabah. Sy tahu, sy bukan anak org politik atau berpengaruh tetapi sy harap sgt2 sy wakil dr kawan2 yg senasib mcm sy tidak ditindas dinegara sendiri.. negara Islam sbgai negara rasmi sendiri . Terima kasih

    Jika sy diberhentikan kerja sebab viralkan isu pakaian muslimah ini.. xpe.. sy percaya rejeki pada Allah bukan pd company.
Kejadian ini turut mengundang respon negatif Netizen. Ramai yang turut mendedahkan pengalaman yang seakan sama ditindas majikan syarikat swasta di negara ini. Komen salah seorang pengguna Facebook:
    aku faham situasi yg di lalui beliau. sbb aku pun punye cerita yg lebih kurang sama. tp aku bab solat. bukan sekali je. 2 company yg berbeza. tp cerita yg sama. tah kenapa bangsa 'tu' dengki sgt dgn org islam yg nk solat n beribadat. sejak aku rasa terganggu, yela keje2 jugak solat2 jugak la kan. tp bila ada yg dengki n busuk hati aku jd tak aman nk keje kt tmpt sebegitu. now bebas dr mereka. biar kita berhenti kerja daripada berhenti menjalankan perintah Allah gara2 menurut perintah manusia. aku bkn nk racist. tp yg aku pasti, yg racist tu diorg. tak tak semua. ada yg faham dan x mengganggu. maklum lah,agama dorg lain. dorg xfhm agama kita. kita solat 5x sehari. berpakaian pulak kena nmpk muka n tapak tangan je. so mengalah lah, demi tuhan. lgpun yg bg rezeki tu Allah. apa nk takut. u do a great job sis. tahniah

credit to :  http://tengoktvonline.blogspot.com/
1 Komentar untuk "Pekerja wanita islam diberi amaran oleh majikan kerana tutup aurat!"

Salam

minta jasa baik tolong remove content ini dan gambar saya

terima kasih

 
Copyright © 2014 Benci GST - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info