Mengaku Sebagai Bomoh, Lelaki Ini PERK0SA Ibu Dan Anak Ketika Rawatan Pulihkan Penyakit

polis Jakarta Timur bergerak pantas dengan menangkap J (53), guru cabul di SDN 02 Cipayung, Jakarta Timur, Kamis (28/5).

Pesalah ditangkap atas perbuatan cabulnya terhadap P (9), I (9), dan N (9) yang duduk di kelas 3 SDN 02 Cipayung, Jakarta Timur.

Penangkapan terhadap J dilakukan setelah ibu bapa mangsa melaporkan kejadian tersebut kepada pegawai. J diduga telah melakukan perbuatan tidak senonoh terhadap ketiga siswinya.

"Pesalah melakukan tindakan dengan memberi ancaman jangan memberitahu kepada siapa-siapa, kemudian juga dengan memberi hadiah.


Ade Suryaganda (30) separuh masa didera dibelasah orang ramai, kerana didakwa telah menyetubuhi beberapa wanita di kampungnya. Malah, seorang ibu dan anaknya menjadi mangsa aksi berakhlak buruk lelaki ini.

Kepada mangsa, pesalah mengaku sebagai bomoh dan mampu mengubati pelbagai macam penyakit. Setiap pesakit wanita yang datang ke rumah sewa pesalah untuk berubat, harusmelakukan seks sebagai syarat penyembuhan.

Malah, pesalah juga melakukan nikah ghaib dengan beberapa mangsanya jika ingin penyakitnya sembuh dan ia berjalan lancar. Pesalah melakukan perkara tersebut di rumah sewanya di Kampung Kampung Tugu, Kelurahan Kertamaya, Daerah Bogor Selatan, Kota Bogor, Jawa Barat


Salah seorang mangsa, IL (38) mengatakan semasa bertemu dengan pelaku beliau mahu bersetubuh, jika jika ingin penyakit tersebut sembuh

"Saya datang kepada beliau memang ingin sembuhkan penyakit ini. Kemudian saya perlu nikah ghaib dengan beliau," katanya semasa ditemui Mapolsek Bogor Selatan, Sabtu (9/5/2015)

Selama ini, IL sudah tiga kali disetubuhi oleh pelaku. Tak hanya itu, mangsa juga diminta wang Rp 1.5 juta dan handphone.

"Dari tahun 2012 saya ditipu. Kalau dikira, saya telah keluar wang sekitar Rp 10 juta," katanya.Ironinya, selain IL anaknya yang berusia 22 tahun juga jadi korban pelampiasan seks pelaku. "Setelah ketahuan kedoknya, anaknya saya sekarang shok," kata IL dengan nada sedih.

Selain IL, korban lainnya adalah SH (30), seorang ibu rumah tangga di Kampung Sirnagalih, Kelurahan Harjasari, Daerah Bogor Selatan. SH juga diminta nikah ghaib dengan bomoh cabul itu jika ingin penyakitnya sembuh.

Kes ini telah dilaporkan oleh mangsanya kepada Polsek Bogor Selatan. Saat ini, pelaku sudah dijamin di Mapolsek Bogor Selatan selepas penduduk menghukum bomoh palsu tersebut.


Kanit Reskrim Polsek Bogor Selatan, AKP Puji Astono mengatakan, daripada tangan pelaku polis merampas barang bukti berupa baju batik, buku dan kertas bertuliskan huruf arab. Selain itu juga merampas keris dan sampul surat.

"Pesalah kita perangkap dengan Perkara 378 Kanun Jenayah dan Perkara 284 tentang persetubuhan. Sehingga ini baru tiga orang mangsanya. Kemungkinan boleh saja bertambah," ujarnya.
0 Komentar untuk "Mengaku Sebagai Bomoh, Lelaki Ini PERK0SA Ibu Dan Anak Ketika Rawatan Pulihkan Penyakit"

 
Copyright © 2014 Benci GST - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info