Doktor Pesan Jangan Bagi Kanak-Kanak Minum Vitagen Dan Solivite Kerana Mengakibatkan Kanser

Admin mendapat satu info yang dikongsikan daripada group Whatsapp namun sejauh mana kenbenaran info ini tidak dapat dipastikan dalam perkongsian ini ada sahabat memberitahu bahayanya minuman Vitagen Dan Solivite dan semua jenis yogurt berikut seperti dalam whats app:



Ibu2 tlg la jgn bg ank2 minum vitagen, solivite n segala jnis yogurt.
Info dr seorg ibu yg kehilangan anaknya akibat kanser..Bakteria idup tu mengaktifkan sel kanser.

Dr yg rawat aruah anak dia bgtau.Minuman tu sume ada bakteria hidup yg boleh mgaktifkn sel kanser Bakteria baik yg berlebihan tula penyebab aktifnya sel kanser

Doc yg bgtau siap merayu supaya kami jgn bg ank2 minum ... Tp pesakit kanser xbole makan or minum bakteria hidup.

copy dr ibu yg kematian anaknya akibat kanser darah.Masa doc pakar ambik sampel air sum2 arwah, mmg byk bakteria drpd vitagen, yakult dan sebagainya yg hidup dlm sel darah dia.

31 Komentar untuk "Doktor Pesan Jangan Bagi Kanak-Kanak Minum Vitagen Dan Solivite Kerana Mengakibatkan Kanser"

doctor mana yg buat statement pakai kepala lutut nie???
kalau dah betul pasal apa tak d ambik tindakan?
kalau setakat nak pelingkup periuk nasi orang baik p mati!
STUPID STATEMENT!

MENGAPA HANYA VITAGEN DAN SOLIVITE????
DAN BUKAN NYA YAKULT OR NUTRIGEN?
ADAKAH INI SATU SABOTAJ????

This comment has been removed by the author. - Hapus

Ada bukti kajian yg sahih? Kalo takde.takley nk wat statemnt mcm ni.

Actually, last year masa anak saya kena sawan tiba2 pun, pergi hospital doktor check2, bgtau paru2 dia penuh lendir.. paed tu tanya banyak2, end up bila cakap anak minum vitagen..terus dia geleng kepala and cakap... actually badan kita semulajadi allah dah siap2kan bakteria baik.. tak perlu tambahan.. please stop minuman kultur mcmtu sbb kita taktau ape kandungan chemical yg digunakan utk kekalkan lactobacillus tu.. allah bila dengar tu terkejut sangat..
So, jgnla mudah2 kata salah tipu and sbgainya.. once dah terkena dekat anak, menyesal nanti.. saya tak 100% percaya, tp once bila stop bagik..seriously anak jarang demam and lu gs pun clear., Allah bantu sedar dr awal.. alhamdulillah

BERITA YANG TAK PASTI KEBENARAN KENAPA DISEBARKAN?

This comment has been removed by the author. - Hapus

Please jangan sebar berita palsu...
Saya pun ada post article ini di dalam FB saya untuk bertanya dengan adik saya seorang doktor..
Dia dah beri jawapannya..
Dan saya juga dpt jawapan dr doktor yg lain juga..
Jika nak tau jawapan sila ke FB saya..
Ibu itu telah salah interpret doktor punya statement...
Sila padam post yang palsu ini...

Www.facebook.com/missnadd

Akak, anak akak alahan pada laktos susu bukan saja yogurt tak boleh minum, susu lembu lagi lah sbb ia mengandungi laktos yang akan menyebabkan kahak dan sakit perut/susah hadam . Demam tu sbb terlalu bnyk kahak yang boleh menyebabkan jangkitan.

This comment has been removed by the author. - Hapus

"... Bakteria baik yang BERLEBIHAN..."

Everything you take has to be mediocre. Duh.

sikap dan sifat orang melayu dari zaman dahulu hingga kini dan selamanya tak pernah berubah...berita yang diterima atau didengar terus disebarkan tanpa selidik dahulu kebenaranya....disebabkan salah faham,wujud sengketa sesama sendiri bahkan menyebabkan kematian juga...

http://www.mofrust.com/2015/04/is-it-safe-to-drink-vitagen.html?m=1

Chemo X plk suruh stop. The actual killer

Saya tak tau fakta sebenar..tapi rasanya kalau bagi minum berlebihan memang la kesannya tak elok. Bukan di iklan pun ada dinyatakan sebotol sehari. Kalau dah anak mnum sampai 5 botol tu semua dlm sehari memang la jadi tak elok kot
Anak2 saya minum susu kultur dari kecil hingga dewasa tapi hadkan sebotol sahaja sehari

Wallahua'alam
Mohon maaf andai salah dan silap

Saya tak tau fakta sebenar..tapi rasanya kalau bagi minum berlebihan memang la kesannya tak elok. Bukan di iklan pun ada dinyatakan sebotol sehari. Kalau dah anak mnum sampai 5 botol tu semua dlm sehari memang la jadi tak elok kot
Anak2 saya minum susu kultur dari kecil hingga dewasa tapi hadkan sebotol sahaja sehari

Wallahua'alam
Mohon maaf andai salah dan silap

Kenapa pulak tak boleh??? Sedangkan paed anak saya suruh sy bg vitagen or yakult kalau diorang warded n xnak mkn xnk minum susu...sebenarnya semua benda bahaya kalau ambik berlebihan...minum air kosong lebih dari sepatutnya pun boleh memudaratkan badan...kalau dah sehari sampai 4,5botol then xde minum air kosong jgnkan budak org dewasa pun boleh kena penyakit...

Dalam minuman kultur ni mmg ada bakteria yg baik utk perut dan penghadaman...sebotol sehari sudah memadai...bersederhana dalam semua perkara insyaAllah tidak memudaratkan..

kena tengok kes lah kak oiii.... kena paham apa yang dokter maksudkan... kalu tak paham tanya semula dokter tu... atau rujuk dalam laman web berkaitan minuman berkultur... selama mana saya dari sekolah rendah thn 80an dah biasa dengan vitagen... ok jer

betul..betul..betul ...kebanyakan anak2 dan orang tua perutnya tak boleh terima laktos.baby saya pun alahan pada susu masa kecik2 dulu.paru2 berair dan mcm2 komplikasi puncanya alahan laktos.bila tukar susu bukan berasaskan susu lembu ok pulak.pendek kata kena tau facts dan cari info sebenar.

Tak da maknanya bakteria hidup boleh jadi punca kanser..Kadang kadang cara proses minuman dan cara pembungkusannya tak betul.Dari awal hingga akhir..

doktor di atas cakap pesakit kanser yg xboleh minum kan..jd org yg sihat boleh la minum..mcm org kencing manis xboleh minum air bergula..tp org yg sihat bleh je telan..

Masalahnya...bagaimana doc tu tau kanser tu berpunca daripada minuman yogurt?

Masalahnya...bagaimana doc tu tau kanser tu berpunca daripada minuman yogurt?

yekeeee??hr tu adik saya demam susah nk makan nk minum lepastu doktor suruh cbe bg minuman susu kultur terus sihat.. sebenarnya kalau bende dh nak kene mmg akn kene ..kun fayakun Allah .. susu kultur pun rezeki dr Allah .

yekeeee??hr tu adik saya demam susah nk makan nk minum lepastu doktor suruh cbe bg minuman susu kultur terus sihat.. sebenarnya kalau bende dh nak kene mmg akn kene ..kun fayakun Allah .. susu kultur pun rezeki dr Allah .

Mak mertua saya menghidap polyps. Lepas major operation yg pertama, tak lama lepas tu kena lagi sekali. Satu hari kami dapat satu artikel daripada takut tentang bagaimana pesakit tumor boleh segera sembuh dengan mengambil yakult. Kami pun suggest pada mak dan mak amalkan sampai hari ni. Alhamdulillah doktor kata Mak dah sihat sekarang

Mak bapak kena pandai kontrol makan minum anak.mkn ape pun kena sederhana.jgn main bagi je kalau anak merengek. Doktor yang sajes tu maybe pelatih kot..heheh..#jgnkecamdoktor

Pulok doh...Klu 'doktor' tu betul sila tampilkan kenyataan beserta bukti dalam akhbar.

Kalo pesakit kanser mmg la xleh amik bakteria hidup.
Tp bukanla bakteria hidup ni punca kanser.
Paed sy suggest yogurt bila anak dmm utk bantu turunkan suhu

Bersederhana dlm smua bnda..xyh brbalah..mknn sgera mmg kurg baik utk bdn..bhn pewarna..perisa..mcm2 ade..baik bg ank mnum jus buah..mknn sunnah..lg trjamin..ank lbh sht..pintar.
Berakhlak..tgk ank zmn skrg..mkn bnda ngarot..cmpurn bkn2.mk ayh kene alert..nk ank yg baik..berakhlak ..jg pmknn..

 
Copyright © 2014 Benci GST - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info